Alexandra Archetti Stølen er ansatt som ny festivalsjef for Oslo World Music Festival. – Årets festival skal overraske, berøre og gi oss mer lidenskap på senhøsten, lover Archetti Stølen, som nå tar over styringen av Rikskonsertenes festival for verdensmusikk.

Alexandra Archetti Stølen

Archetti Stølen har lang fartstid som kulturarbeider og har tidligere jobbet i fem år som daglig leder for Kulturslottet Soria Moria i Oslo.

En viktig festival

— Det er gjennom mitt tidligere engasjement ved Kulturslottet at jeg føler mitt kall til stillingen som festivalsjef ligger. Nå er jeg først og fremst stolt og gleder meg stort til denne oppgaven. Oslo World Music Festival har lenge vært en av mine favorittfestivaler, nettopp fordi den er så viktig for verdensmusikken i norsk- og nordisk sammenheng, sier Alexandra Archetti Stølen.

Hennes tilknytning til Rikskonsertene startet allerede for fem år siden da hun ble utnevnt som styremedlem. Siden 2003 har hun vært ansatt i Rikskonsertenes utenlandsvirksomhet med ansvar for prosjekter i Sør Afrika, India, Pakistan og Bangladesh. Nå skal hun få litt av verden hjem til Oslo.

— Musikk er en måte å besøke et sted man aldri har besøkt, høre noe man ikke kjenner og kanskje til og med la seg begeistre over noe helt ukjent som man plutselig blir berørt av. Det kan like gjerne være musikk fra Hallingdal, Kautokeino og Oslo 3, som Rio de Janeiro, Kashmir og Dakar, sier Alexandra Archetti Stølen.

Norges beste kvinnelige tangodanser

De siste to årene har hun i tillegg til jobben i Rikskonsertene danset og spilt Regine i forestillingen ”Tanghost”, Per Olav Sørensens tolkning av ”Gjengangere” i tangoversjon. Alexandra begynte tidlig å danse og som 17 åring reiste hun til Buenos Aires for å lære seg tango. Hun har danset, undervist og koreografert tango i mange år og har omtales i dag som landets beste kvinnelige tangodanser.

– Jeg kommer nok til å danse tango så lenge jeg kan gå, selv om jeg nå skal konsentrere meg litt mer om musikk i tiden fremover, men igjen uten musikk ingen dans, sier den påtroppende festivalsjefen.

11.000 publikummere i 2005

Oslo World Music Festival 2006 arrangeres i tidsrommet 31. oktober til 5. november. I år er det 13. gang festivalen arrangeres. OWMF hadde i 2005 et besøk på 11.000 publikummere, og samlet artister fra mer enn 30 land.

Publisert:

Del: