I morgen tar en ny redaktør roret i kvinneradioen RadiOrakel. Thea Klingenberg tar over for Julie Jørgensen, og ser frem til oppgaven: – Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med kremen av norsk radioungdom, RadiOrakel er et av de viktigste bidragene til det norske mediemangfoldet, sier en begeistret Klingenberg.

Thea Klingenberg, RadiOrakel

Verdens eldste kvinneradio har fått ny redaktør; 15. juni tar Thea Klingenberg over for Julie Jørgensen som har sittet i redaktørstolen det siste året. Samtidig trer Linda Nikolaisen inn i stillingen som daglig leder.

Klingenberg ser frem til å brette opp ermene:

— Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med kremen av norsk radioungdom, RadiOrakel er en utrolig radiostasjon, som foruten å rekruttere og utdanne flinke damer (og menn), er et av de viktigste bidragene til det norske mediemangfoldet. Dette blir supergøy!” sier en smilende frøken Klingenberg.

RadiOrakel var svært tidlig på banen – radiostasjone ble startetallerede i 1982, samtidig som myndighetene åpnet for lokalradiodrift i Norge. På en kvinnekulturfestival samlet en gruppe kvinner inn penger til å starte opp verdens første kvinneradio.

I dag har kvinneradioen daglige magasinsendinger hver morgen fra 07.00 til 10.00 og hver ettermiddag fra 13.00 til 17.00. RadOrakel kan også skilte med svært solide dj-er og temabaserte sendinger hver ettermiddag, i tillegg til en bred musikkflate på lørdager mellom 12.00 og 20.00. Hver natt til lørdag kjører stasjonen nattsendinger.

Om seg selv sier RadiOrakel

“RadiOrakel er til enhver tid oppdatert i forhold til hva som rører seg i det alternative ungdomsmiljøet, både kulturelt og politisk. Vi spiller musikk som man ikke hører andre steder, fordi nye og gode artister lettere kommer inn på spillelisten til radiOrakel. RadiOrakel er svært kvalitetsbevisste på musikkprofilen og låter som spilles på andre stasjoner har ofte vært profilert hos radiOrakel tidligere.

Vår målsetning er primært å utdanne kvinner innen radiojournalistikk og lydteknikk. I praksis betyr dette at radiOrakel aktivt prioriterer og promoterer kvinner både som intervjuere og intervjuobjekter.”

Per i dag er omkring 80 personer tilknyttet radiostasjonen, og i løpet av de 23 årene radiOrakel har eksistert, har rundt 1000 mennesker blitt utdannet i de ulike feltene innen radiokringkasting og mange av de fremstår som mediepersonligheter i dagens mediebilde.

Publisert:

Del: