Nok en gang smilte solen med lutter velvilje til arrangørene av Musikkens Dag i Oslo. Med det strømmet folket til for å se nye spennende norske musikere av alle slag. -Vi er veldig bra fornøyd med avviklingen av årets arrangement. Det var veldig bra vær og sinnssykt mye folk, forteller Øystein Ronander, leder for Musikkens Dag til Ballade.

Cocktail Slippers - Musikkens Dag 2002 (Foto: Kat Borgen)

-Vi hadde i år satset på to store nye steder, som begge var stappfulle av mennesker. Derfor vil jeg tro at det er satt ny publikumsrekord for arrangementet. Det kan ellers være vanskelig å komme med noe konkret anslag over hvor mange som har kommet for å se band og bruke tid på å høre musikk, og hvor mange som bare spaserer forbi de ulike arrangementene.

Band som Pornshot, The Goodtimes, Burning Rubber og The Pantoms innviet den nye scenen i Midelalderparken, mens The Laundrettes, Oyster, Peru You, Cinnamoon var blant de opptredende i Vaterlandsparken. I år var det også utenlandske band på festivalprogrammet i form av de svenske bandene Sparks of Seven og Red Station.

— På den nye scenen på Grønland i Vaterlandsparken var det fullt allerede fra midt på dagen, og alt tyder på stor suksess. Den nye scenen i Middelalderparken viste seg å bli veldig populær blant familier og barn. Det var mange som slanget seg på gresset og også bra belegg innenfor selve området og full trøkk.

Kollega Fredrich Falch, presseansvarlig for Musikkens Dag, er også strålende fornøyd med den ellevte utgaven av festivalen i hovedstaden.

— Det har blitt et mye større arrangement. Klokken fem gjorde vi en estimering av folkemengden i Vaterlandsparken. Det var da i overkant av 1000 mennesker der. Noe som bekrefter at de nye scenene helt klart har livets rett. Utover det tror jeg at vi greide å nå frem til publikum selv om det var avisstreik. Arrangementet har etter hvert blitt innarbeidet i årsprogrammet eller primstaven til folk.

Også Ronander mener i liten grad å ha merket avisstreiken.

— Musikkens dag har etterhvert blitt et såpass etablert arrangement at det krever ganske små anstrengelser for å nå ut til folk. Ordet sprer seg fort fordi folk er interesserte i å få med seg dette. Riktignok skal det sies at vi valgte en litt annen måte å komme ut med informasjonen denne gangen enn før. Politiet har tidligere anslått det til å være 40 – 50 000 mennesker tilstede på arrangementet totaltr . Det må ha vært enda flere i år.

Personlige høydepunkter for Balladeredaksjonen var blant annet artister som Peru You, Salvatore, Sister Rain og Oyster.

Teknisk var også arrangementet en stor suksess.

— For en gangs skyld virket også alle arrangementene å være i rute og ontime. noe som var veldig bra, og gav publikum mulighet til å høre på de artistene man ønsket, avslutter Falch.

Publisert:

Del: