ALARM er det nyeste tilskuddet til norske musikkpriser. Initiativtagerne kaller dette en ny pris til, med og for det musikkinteresserte publikummet, som i størst mulig grad skal bygge på kvalitative kriterier. Det er i første omgang underskogen av det norske og internasjonale musikklivet som det skal settes fokus på.

Alarm-logo

Alarm er en idealistisk, frittstående stiftelse, som nokså diskret er blitt bygget av sentrale aktører i norsk musikkliv og platebransje det siste året. Alarm har som målsetning å forsøke å få mer fokus og oppmerksomhet på den såkalte underskogen av norsk og internasjonal musikk, og håper å være en mest mulig kvalitativ rettferdig pris. Mye av hensikten med denne nye prisen er å rette fokus på artister som ellers aldri er i nærheten av å vinne priser og oppmerksomhet.

Initiativtagerne til Alarm-prisen har i disse dager tatt kontakt med en rekke sentrale journalister som i lengre tid har befattet seg med musikk på nettet og i blader, radio og TV. Alle inviterte er med dette bedt om å bidra med det hver enkelt synes er det beste albumet, eller den beste artisten, innen de forskjellige genrene prisen vil ta for seg. Ut i fra dette vil stiftelsen så få en liste med ‘”de nominerte”.

Det vil bli anledning til å foreslå norske kandidater innen følgende kategorier:

*
Årets Popalbum
*
Årets Rockalbum
*
Årets Metalalbum
*
Årets Dancealbum
*
Årets House/Technoalbum
*
Årets HipHop/Rapalbum
*
Årets Låt
*
Årets Norske Liveband/-artist
*
Årets Overraskelse
*
Årets Klubb
*
Årets Konsertsted
*
Årets Plateselskap
* Årets Nettside

Nominasjoner av internasjonale navn gjelder i følgende kategorier: Årets album, Årets låt og Årets Overraskelse. De forespurte er bedt om å ta seg god tid og tenke gjennom hvilke artister og plater de syntes var de kvalitativt beste i hver genre i år 2000. Antallet spiller ingen rolle, ut i fra filosofien om at det i enkelte klasser kanskje ikke er noen album man føler for, mens det i andre kanskje kan være 10 man synes fortjener å være med til vurdering.

De nominerte legges deretter ut på nettstedet www.alarmweb.org, som vil åpne 30. november, hvorpå publikum blir invitert til å stemme på sine favoritter. Det er viktig poeng for Alarm at også den vanlige musikkinteresserte får være med og si sin mening. Samtidig blir journalist-gruppen inndelt i grupper ut i fra hva de selv mener er deres spesialfelt/genre. Disse stemmer da igjen på hvilke artister og album de synes er de beste.

I slutten av januar stenges publikums-avstemningen, og deretter vil publikums-listene og journalist-listene vektes 50% hver, og sammen skille ut en vinner i hver kategori.

Selve prisutdelingen vil finne sted under et stor tilstelning på Rockefeller i Oslo 3. februar 2001, hvor vinnerne utropes, band spiller, og alle forhåpentligvis har en fortreffelig kveld.

Initiativtagerne sier at de kunne gjort Alarm mye større, som et TV-overført show og med store samarbeidspartnere, men at de ikke ønsker å overeksponere arrangementet det første året, som de ser på som et prøveår. Blir initiativet en suksess lover de å oppgradere det flere hakk allerede fra neste år, men uten å miste grunniden om å rette fokus og oppmerksomhet mot den kvalitative musikken.

Alarm-konseptet vil presenteres grundig på en pressekonferanse i Oslo 30. november – samme dag som nettsidene åpner for publikum. Ballade vil da selvsagt komme nærmere tilbake til initiativet.

Publisert:

Del: