Nyopprettede Norwegian Noise Orchestra holder i morgen klokken 20.00 sin første konsert noensinne på Betong i Oslo . Tanken bak bandet, som etter sigende vil bestå av et til en hver tid varierende antall musikere, er å røske opp i den norske noise-scenen, som i en pressemelding fra bandet omtales som “fattig og fascistisk”.

Maja S. Ratkje (Foto: Lase Marhaug)

Idéen bak er relativt ny i norsk sammenheng, men vanlig andre steder; nemlig at mange støymusikere spiller sammen for å lage så mye bråk som overhodet mulig. I vår tid preget av overdeven fokus på struktur, prestisje og originalitet synes vi noen bør ta tak og spille, og ivareta troen på fysisk, rensende og sexy støy, forteller NNO i sin pressemelding.

På denne første konserten noensinne vil orkestret bestå av følgende personer:

John Hegre, Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Andreas Meland, Kai Mikalsen, Per Gisle Galåen, Hild Sofie Tafjord, Fredrik Ness Sevendal, Ole Hermann Melby, Sten Ove Toft, Sindre Andersen og Bjørn Hatterud.

Alle kommer til å spille samtidig, og det varsles om høyt volum! Andreas Meland og Arne Borgan fra ARM vil ellers spille hvert sitt lille solo-sett denne kvelden, som en oppvarming før det virkelige rabalderet bryter løs.

For de som kunne tenke seg å lære mer om støymusikk før konserten, kan begynne allerede i kveld på Notam: Her vil John Hegre og Maja Ratkje holde et fordrag på Notam Forum (Fabrikken v/Akerselva) om støymusikk fra Japan, ispedd en masse musikkeksempler.

Publisert:

Del: