Torsdag 13. mars er det duket for konsert med kvartetten ReSponge på Innimellom i Hamar. Ensembelet består av Knut Aufermann (Tyskland), Sarah Washington (England), Anselm Caminada (Sveits) og Børre Mølstad (Norge). Børre Mølstad kommer opprinnelig fra Moelv, og har akkurat vendt tilbake til gamlelandet etter fire års studier ved Royal Academy of Music i London.

Theremin

ReSponge spiller elektroakustisk improvisasjons-musikk, og orienterer seg innen en samtidsmusikalsk tradisjon. Instrumenter som analoge synthesizere, theremin og ringmodulator kombineres med digitale samplere, hjemmelagede radiosendere og modifiserte mixere, platespillere og leketøy. Lyder utenfor ørets rekkevidde gjøres hørbare ved hjelp av en flaggermusdetektor, forteller en pressemelding fra Ny Musikk Hamar:

“Evnen til å mane frem spontane klangflater har ledet kvartetten til samarbeider med andre musikere, forfattere og lyrikere, i tillegg til å ha jobbet med lydinstallasjoner og radiokunst. Bandet har etter hvert etablert seg i miljøet av improvisasjons-musikere i London, og har senest i høst vært på turne i England i tillegg til å ha spilt på en rekke festivaler og klubber de siste årene.”

Konserten arrangeres av Hedmark Ny Musikk. De siste årene har Ny Musikk arrangert en rekke konserter i Hamarområdet med unge improvisasjonsmusikere som for eksempel samtidsmusikktrioen Poing og jazzorkesteret The Source.

Publisert:

Del: