Ny Musikk i Bergen er i gang med våraktivitetene. Torsdag gjorde Jon Balke, Ingar Zach, Kenneth Karlsson og Bjørn Rabben konsert på Kamelon. Disse fire drar videre for konsert på Tou Scene i Stavanger i dag. Blant Ny Musikks konserter denne våren finner vi Ellen Ugelvik og Håkon Stene som framfører verk av Alvin Lucier, Fe-mail, og prosjektet Myggbasen for Finnmark og Kalkutta av Espen Sommer Eide og Nicholas Møllerhaug.

Ellen Ugevik (Foto: Ingvild Holm)

Programmet er ikke helt satt enda, noe som betyr at det kan bli små endringer i programmet. Foreløpig fordeler konsertene seg hovedsaklig påstedene Landmark og Kamelon. Ny Musikk Bergen samarbeider tett med lokale aktører i Bergen som Pilota.fm, Fredriks Wonderful Evening, StåOppJazz, Bergen Kunsthall, BEK, Hordaland Kunstsenter og samtidsmusikkfestivalen Borealis.

Neste konsert på My Musikks program er laptopmusiker Michael J. Schumacher den 16. februar på Landmark. Deretter er følgende konserter bekrfetet med dato:

Torsdag 28. februar, Landmark:
Ellen Ugelvik og Håkon Stene framfører verk av Alvin Lucier

Lørdag 22. april, Kamelon:
Fe-mail (Maja Ratkje, Hild Sofie Tafjord)

Onsdag 26. april, Landmark:
Genrator.x
Klubbkonsept i regi av Rikskonsertene med bl.a. Phonophani, Emi Maeda, Frank Bretschneider, Marisu Watz

I tillegg vil Trio i ein fjord framføre et nytt verk av Eilert Tøsse i mars/april. Geir Botnen, Reidun Horvei og Knut Hamre skal stå bak framføringen.

I mai vil prosjektet Myggbasen for Finnamrk og Kalkutta framføres i konsertversjon av Espen Sommer Eide og Nicholas Møllerhaug. Dette skjerpå Landmark, og i samarbeid med NRK ULyds prosjekt Digitale Fortellinger.

Lasse Marhaug, Mike Harding og Jana Winderen står på en scene i Bergen i juni under paraplyprosjektet Field. Dato og sted er ikke offentliggjort.

Hjemmesidene til Ny Musikk Bergen finnes her. Informasjon om Ellen Ugelvik og Håkon Stenes Alvin Lucier-prosjekt finnes på disse sidene. Informasjon om Myggbasen for Finnmark og Kalkutta kan finnes på NRK Ulyd sine sider.

Publisert:

Del: