Oslo-Filharmonien har ansatt Øystein Fevang som ny kunstnerisk leder for Oslo Filharmoniske Kor. I fjor høstet han og kammerkoret Ensemble 96 stor suksess med CD-utgivelsen “Immortal Nystedt”, som ble utropt av Kjell Hillveg som en av årets viktigste klassiske innspillinger.

Oslo filharmoniske kor

Øystein Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole.

Han har holdt en rekke dirigentseminarer i inn og utland og undervist i ensembleledelse på Norges Musikkhøgskole, Barratt Dues Musikkinstitutt og Universitet i Oslo.

Nå er Fevang lektor i sang og direksjon ved Rud videregående skoles musikklinje. Som fast dirigent for Ensemble 96 i 10 år har Fevang vunnet priser både nasjonalt og internasjonalt.

— Vi er veldig fornøyd med å ha ansatt Øystein Fevang som dirigent, sier leder i Oslo Filharmoniske Kor, Kersti Mathiassen.

— Det har vært en spennende prosess, fra vi mottok 30 søknader fra inn- og utland før jul, via prøvedirigering av fem kandidater og til vi til slutt, sammen med ledelsen i Oslo-Filharmonien, valgte vår kandidat. Vi ser virkelig fram til å ta fatt på høstens oppgaver med Øystein Fevang.

— Oslo Filharmoniske Kor er i en særstilling i og med at koret synger fast med Norges største og fremste symfoniorkester, og dirigeres av berømte dirigenter fra hele verden. Det er et spennende kor å jobbe med, og jeg har lenge ønsket å dirigere det. Oslo konserthus er utfordrende akustisk, og jeg gleder meg til å videreutvikle koret, sier den nyansatte dirigenten.

Dette i følge en pressemelding fra OFK.

Oslo Filharmoniske Kor er Oslo-Filharmoniens faste vokale medspiller gjennom 85 år. I dag består koret av cirka 100 sangere og bidrar gjennom hele konsertsesongen jevnlig på flere av Oslo-Filharmoniens konserter. I oktober står Carl Orffs Carmina Burana på programmet.

Publisert:

Del: