Finnmarkingen Roar Leinan har takket ja til jobben som direktør i Trondheim Symfoniorkester. – Symfoniorkesteret er en kulturell kraftstasjon som jeg er opptatt av, sier den ferske toppsjefen.

Leinan ble tilbudt jobben i Trondheim Symfoniorkester (TSO) fredag kveld, og takket ja allerede lørdag morgen. Han har vært en drivkraft i Trondheims kulturliv siden studietiden, og har så dype røtter i byen at han har pendlet til Bodø i snart seks år, der han er direktør for Nordland Musikkfestuke.

— Alle har vel ideer og planer, men dette er veldig ferskt. Alt jeg har rukket å gjøre til nå er å bestemme meg for at jeg vil ha jobben. Dessuten kan man ha så mange ideer man vil, men fremtiden skapes i møtet mellom organisasjonen og disse ideene. Jeg vil først se ut hvordan det ser ut innenfra og så stake ut en kurs, sier Leinan til Adresseavisen.

Leinan har bred erfaring fra Trondheims kulturliv som musiker, dirigent og kulturadministrator: Hans entusiasme for opera var en drivkraft bak framføringa av operaprosjektet «Fredkulla» under byjubileet i 1997, en periode var han fiolinistvikar i Symfoniorkesteret, han er styreleder i Trondheim Kino og han dirigerte Trondheim Byorkester i over 15 år.

Leinan blir sittende som direktør for Nordland Musikkfestuke til han tiltrer i Trondheim 1. september. Fram til det vil Tore Vidar Odnes vikariere i direktørstillingen.

Ifølge styreformann i TSO, Knut Lund, var det stor enighet i styret om at Leinan er rette mann for jobben.

— Han har den kulturelle tyngden som trengs, og han har en lokal forankring, forklarer Lund.

Publisert:

Del: