Quart Festivalen arrangeres i år fra 2. – 6. juli, og gir som vanlig ut en CD for å feire arrangmentet. I år er det rockmusikken, og ikke elektronika-aktørene, som står i sentrum. Samtidig blir Quart en av fire festivaler som setter menneskerettigheter i fokus.

Amulet

Årets offisielle Quart-CD blir gitt ut av Sonet Distribusjon/Universal i samarbeid med Quartfestivalen. Der man tidligere år har satset på elektronika- og danse-musikk i regi av DJ Peer Osmundsvaag, er det i år rocken som står i fokus. Utgivelsen inneholder både utenlndske og norske navn, der Amulet setter hele sommerpartyet i gang med sin låt “Naked Eye”.

Andre norske artister er King Midas (“The Man From The Gas Station”), JR Ewing (“Laughing With Daggers”), We (“Carefree”), Kåre João (“Captain Trips”), The Team Spirit (“Vision”), The Jessica Fletchers (“Come Soon, Exclusive Tune”) og gjenforente Turboneger med “The Age Of Pamparius”. Totalt byr albumet på 19 kutt, og blir en enkelt plate til normal fullpris med digipack-cover.

Quart, Norwegian Wood, Øyafestivalen og Notodden Blues Festival har ellers inngått et samarbeid med Amnesty International under slagordet: “Mennesker og musikk er best levende.”

— Det sitter mer enn 80 ungdomsforbrytere på dødsceller rundt om i USA, sier Petter Eide, generalsekretær i Amnesty International Norge.- I sommer vil vi at festivalpublikummet skal la det regne med SMS-meldinger på den amerikanske ambassaden i Oslo. Kravet er at USA respekterer internasjonal rett og stanser disse drapene.

Ved å sende en SMS med kodeordet: STOPP DRAPET til 1960 underskriver man på en appell mot dødsstraff for ungdomskriminelle. Alle underskriftene blir overlevert den amerikanske ambassaden etter den siste festivalen. Amnesty International kommer til å ha stands inne på alle festivalene, der publikumm kan få vite mer om aksjonen.

Publisert:

Del: