Numusic er godt i gang. De som ikke har hatt muligheten til å reise til Stavanger kan følge festivalen på nett via NuRadio og en audio/video-feed. Numusics headliner er i år franske Pierre Henry, som gjør sin siste konsert fredag kveld.

Numusic logo

Henry har vært en innflytelsesrik skikkelse innen elektronisk musikk siden han sammen med Pierre Schaeffer definerte Musique Concrete, konkret musikk, i Frankrike på 1950-tallet.

Program for kvelden: ”TRAJECTOIRES”, ”Monochromie 1962”, utdrag fra ”Symphonie monoton” dedikert til maleren Yves Klein, ”Pierres réfléchies 1982”, musikk inspirert av Roger Caillois sine dikt, ”Comme une symphonie 2005” og en hyllest til Jules Verne.

Numusic har ønsket å reflektere elektronisk musikk i alle sjatteringer og har ”sample” som fellesnevner ved programmeringen årets festival. Derfor inkluderes også en samplebasert musikkform som hip hop, og det legges vekt på en artist DJ Kool Herc, en artist festrivalen omtaler som ”the father of hip hop culture”. Musikkjournalist Øyvind Holen kommer til festivalen for å legge fram utdrag fra sin bok Hip Hop Hoder.

Et annet eksempel på samplekultur i musikk er norske NOOD, som består av Ulf Knudsen og Per Platou. Deres første album ”HettyNettyLetty” ble utelukkende laget av lyd hentet fra internett, som deretter ble prosessert og loopet til lo-fi grooves, kaotisk jazz-breaks og merkelig etnisk musikk. NOOD opptrer på søndag som en del av Nuart-programmet knyttet til Numusic..

Deler av festivalen kan altså nytes på internett for de som ikke har kommet seg til Stavanger. Sjekk denne linken for innlogging og program på Nuradio og streaming av konserter.

For fullt program for fredag og lørdag sjekk nettsidene til Numusic. Der finnes også informasjon om sideprogrammet til Nuart og linker til Numedia.

Publisert:

Del: