Noxagts debutalbum er nå ute på Safe as Milk Rekords. Noxagt har allerede rukket å turnere i Europa og USA, gi ut EPer og en samleplate, spille på Quartfestivalen og å bli intervjuet i The Wire. Nå slipper de sitt første hele album, “Turning It Down Since 2001”.

noxagt

Plata er produsert av Billy Anderson, som blant annet også har produsert Melvins og Mr. Bungle. Albumet blir også distribuert internasjonalt av Load Records, så det er ikke bare Norge som får glede av instrumentalrock med besetningen trommer, bass og bratsj. Noxagt består av av Kjetil D. Brandsdal (bass/gitar), Nils Erga (bratsj/keyboards) og Jan Christian L. Kyvik (trommer). Brandsdal og Kyvik spiller også i sludge rock-bandet Hellfire. NOXAGT begynte i 1998 som Kjetil Brandsdals soloprosjekt, hvor han blandet grindcore og punk med samplede akustiske lyder. Etter hvert utviklet prosjektet seg til et band med fast besetning.

Brandsdal har tidligere gitt ut musikk på selskap som Ecstatic Peace!, Voices of Wonder og Smalltown Supersound. Etter at han varmet opp for Thurston Moore og Jim O’Rourke på So What for noen år siden, begynte et samarbeid med Sonic Youth-musikeren, som gav ut Brandsdals musikk på sitt selskap Ecstatic Peace! Du kan lese bandets engelskspråklige profil på denne siden fra Load Records, som ellers har artister som Pink And Brown og Lightning Bolt i stallen.

— Jeg liker at Kjetil lager musikk med de tilgjengelige ressurser, og styres av sitt eget røffe, ville og eksperimentelle uttrykk, uten å skule til noen andre standarder enn sitt eget hjerte. Han er en artist jeg gjerne gir ut, uttalte Thurston Moore den gangen i forkant av utgivelsen.

I forbindelse med plateslippet skal Noxagt på turné til Irland og Storbritannia, og vil i den forbindelse spille i byer som Nottingham, Leeds, Manchester, Dublin, Galway, Limerick, Birmingham, Cardiff, Brighton og London. I Oslo vil trioen opptre på Café Mono den 25. mai.

Publisert:

Del: