Norske Store orkester for jazz med gjestesolister Frode Fjellheim, Snorre Bjerck og Daniel Bingert står for en av hovedkonsertene under årets Storbandfestival i Sandvika. Orkesteret stiller opp under mottoet bass’n’joik, og lover en blanding av urban folkemusikk og samisk mystikk.

Norske Store

Lørdag 31. august trår Norske Store – orkester for jazz til med moderne bigband-hardcore på Musikkflekken i Sandvika. De garanterer eletronisk og akustisk høytrykk med samplere, vokal, perkusjon, elbass og fullt storband.

— Norske Store orkester for jazz fortsetter sin kreative utforskning av storbandformatet uten å henge seg opp i konvensjoner, men med sunn respekt for Basies og Ellingtons naturlover, skriver Østnorsk Jazzsenter i sin forhåndsomtale, og fortsetter: – Et moderne storband med et grunndesign som tillater bruk av både fysisk rå styrke og rytmisk hardkjør, men som også åpner for subtilt kammerspill. Det er denne spennvidden som er utgangspunktet for Norske Store som kreativ plattform for profesjonelle utøvere som ønsker å spille, komponere og produsere jazzmusikk for stort jazzensemble. Konserten i Sandvika vil, i tråd med orkesterets intensjoner og ambisjoner, by på en rekke urfremføringer med musikk komponert for anledningen av Fjellheim og Bingert.

Norske Store orkester for jazz er Østnorsk Jazzsenters regionale prosjektbaserte jazzensemble. Orkesterets drift i 2002 finansieres av Akershus fylkeskommune og Østnorsk Jazzsenter, samt gjennom støtte fra Fond for Lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere og Norsk jazzforum.

Norske Store orkester for jazz er for anledningen styrket med solistene Daniel Bingert (elbass), Frode Fjellheim (keyboard/sampling/vokal) og Snorre Bjerck (perkusjon). De vil fremføre musikk av Daniel Bingert, Frode Fjellheim, Knut Kristiansen, Eirik Hegdal og Anders Eriksson, mens Frank Brodahl er musikalsk leder.

Norske Store anno 2002 består trompetistene Marius Haltli, Eckhard Baur, Frank Brodahl, Anders Eriksson, saxofonistene og treblåserne Nils Jansen, Håvard Fossum, Atle Nymo, Geir Lysne og Fredrik Øie Jensen,samt trombonistene Helge Sunde, Øyvind Brække, Lars Erik Gudim og Geir Arne Haugsrud. Olga Konkova trakterer piano, Hallgrim Bratberg spiller gitar, Daniel Bingert/Steinar Raknes deler bassrollen, mens Håkon Mjåseth Johansen er orkesterets trommeslager.

Publisert:

Del: