FONO mener prøveperioden med gratis streaming må være over.

© www.spotify.com

– På vegne av våre artister kan vi ikke lenger leve med det økonomiske resultatet fra Spotify, sier Jan Paulsen i selskapet Major Studio til Dagsavisen. Major Studio er blant selskapene som nå varsler at de vil si opp avtalen med Spotify fra årsskiftet, etter at FONO, sammenslutningen av norske plateselskap, har bedt sine medlemmer om å vurdere forholdet til Spotify. Også Grappa vurderer å trekke seg fra avtalen med Spotify, noe som blant annet vil bety at Vamps utgivelser ikke lenger er tilgjengelige på streamingtjenesten.

— Prøvetiden må være over
Styreleder Larry Bringsjord i FONO mener at prøvetiden med gratis streaming må være over.
– Vi er ikke mot hele tjenesten, bare den delen som er gratis. Den har vært et stort eksperiment for å teste nye modeller. Derfor oppfordrer vi våre medlemmer nå til å tenke seg om. De får drive butikken sin selv, men bør vurdere andre løsninger, sier Bringsjord til Dagsavisen.

Oddvar Hjelvik i plateselskapet Mudi, som har agenturet for Naxos, vurderer også å trekke seg ut av Spotify.
– Vi kan ikke være med på en ordning hvor vi sitter igjen med bare smuler. Vi har hatt avregninger helt nede i 500 kroner, mens den siste var på mellom 5000 og 10.000 kroner. Det er forsvinnende lite når vi har tilgjengeliggjort 350 fulle albumproduksjoner. Da ser ikke vi poenget lenger. Jeg pleier å si det som en spøk at, skal vi først dø, så skal vi dø på en verdig måte, sier Hjelvik til Aftenposten.

Publisert:

Del: