Komponisten Knut Avenstroup Haugen er som eneste nordmann nominert til en Hollywood Music Award som går av stabelen 20. november.

Knut Avenstroup Haugen

“The Hollywood Music Awards (HMA) er den eneste av sitt slag som på verdensbasis feirer musikk i nye visuelle medier. Haugen er nominert i kategorien “Best Original Score – Video Game” for musikken til dataspillet “Age of Conan – Hyborian Adventures” produsert av norske Funcom. 20. november konkurrerer han med 8 av de fremste spillkomponistene i verden om prisen som deles ut i den berømte Kodak Theater bygningen i Hollywood. Prisudelingen blir kringkastet til 16 land og 120 millioner husstander.

Om Haugen

Knut Avenstroup Haugen arbeider med musikk i dataspill, men har også komponert en rekke bestillingsverk som har blitt fremført på konserter og festivaler i Norge. I 2007 ble han valgt til festivalkomponist for Oslo Operafestival og fikk der fremført to verker for orkester. I forbindelse med Wergeland-jubileet i 2008 komponerte han en stor sangsyklus for kammerensemble til tekster av Henrik Wergeland, fremført i Oslo, Kristiansand og Telemark.

Mer om Knut Avenstroup Haugen finner du her. Hollywood Music Awards har denne hjemmesiden.
Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: