Forrige uke var 54 jazzinteresserte fra hele landet samlet til sommerkurs i jazzimprovisasjon på Agder Folkehøgskole i Søgne. En uke hadde man satt av til hobby, videreutvikling og sosialt samvær med jazz som fellesnevner.

Marius Simonsen, William Pedersen, Morten Halle, Navelsaker

Fra den yngste deltager, saksofonisten Andrè Roligheten (17) fra Skien til kursets eldste, gitaristen Knut Bergodd (57) fra Tranby, jobbet man over generasjonene med forskjellige konstellasjoner og samspillgrupper.

Gitarist og kursadministrator Knut Værnes forteller om en fin uke på «det blide sørland» i strålende sol. Lange kvelder med jamsessions og et usedvanlig høyt musikalsk nivå blant deltagerne.

I følge Værnes var nivået på deltagerne skremmende høyt. Og han forventet nesten å se flere av deltagerne som profesjonelle musikere i fremtiden.

Blant instruktørene fant man i år de profesjonelle musikerne Torgrim Sollid, Live Maria Roggen, Morten Halle, Eckhard Baur, Helge Lien, Ernst Wiggo Sandbakk, Gunnar Andreas Berg og Frode Berg.

Norsk jazzforums sommerkurs i improvisasjon blir arrangert hvert år og er et tilbud til amatørmusikere fra hele landet. Hovedelementene i undervisningen er konsentrert rundt samspill- og instrumentalundervisning, og utøverne får muligheten til å spille sammen med andre i komplette band, i tillegg til at man setter sammen løsere sammensetninger i sene nattetimer på jamsessions.

Deltagerne ved årets sommerkurs kom fra Columbia (!) i sør til Bruvikbotn (Finnmark) i nord.

Kurset ble avsluttet lørdag kveld med en fire timer lang konsert før såre bassfingre og slitne stemmebånd endelig fikk hvile etter en lang uke med musisering døgnet rundt.

Publisert:

Del: