De unge sangerne Yngve André Søberg, Ingrid Vetlesen, Nina Margrete Gravrok, Mariann Fjeld Olsen og Rita Ziem konkurrerer i kveld om en plass i den internasjonale finalen i Dronning Sonja-konkurransen. I juryen sitter operasjef i Stockholm, Menno Feenstra, og sangerne Knut Skram og Randi Stene.

Dronning Sonja Finalistene 2007

I kveld er det duket for nasjonal finale i Dronning Sonja Musikkonkurranse i Grieghallen, Bergen. De unge sangerne Yngve André Søberg, Ingrid Vetlesen, Nina Margrete Gravrok, Mariann Fjeld Olsen og Rita Ziem skal fremføre to operaarier hver, akkompagnert av Bergen Filharmoniske Orkester. Den anerkjente dirigenten Jacek Kaspszyk blir hentet inn for anledningen. Konserten vil direktesendes på NRK P2.

Vinneren av konkurransen tar med seg 20.000 kroner, og blir som første deltager klar for den prestisjetunge internasjonale finalen, som arrangeres i Oslo fra 16. til 23. august. En seier i den internasjonale konkurransen betyr sekssifrede pengepremier, og kan bety engasjementer og samarbeid med store orkestre og operahus internasjonalt. Juryen i den nasjonale finalen består av Menno Feenstra, til daglig operasjef i Stockholm, Knut Skram og Randi Stene.

Kort om sangerne:

Yngve André Søberg (28) fra Slemdal i Oslo er den eneste mannlige deltageren i årets konkurranse. Søberg avslutter nå sine studier på Operaakademiet i København. Han debuterer denne våren som Sakristanen i Tosca ved Den Norske Opera.

Ingrid Vetlesen (25) fra Haslum holder også til ved Operakademiet i København. 25-åringen debuterer neste år på Det Kongelige Teater i København – som Barbarina i Figaros bryllup.

Rita Ziem utdanner seg med Barbro Marklund ved Norges musikkhøgskole. Inneværende semester studerer Ziem operasang i Leipzig, og hun har også et halvår ved Royal College of Music i London bak seg. Den unge sangeren fra Kalandseidet utenfor Bergen har tidligere vunnet 1. pris i den nasjonale delen av Ungdommens Musikkmesterskap.

Fra Narvik kommer Nina Margrete Gravrok (28). Hun går på Operahøyskolen i Oslo, hvor hun studerer med Barbro Marklund. Hun har de siste årene mottatt en rekke priser og stipender, blant annet Ruud-Wallenberg-stipendet i 2005.

Siste sanger ut er Mariann Fjeld Olsen (27) fra Mjøndalen. Hun er uteksaminert fra Operahögskolen i Stockholm. Etter endt utdannelse har Mariann bl.a. opptrådt på Folkoperan i Stockholm og Malmö Opera och Musikteater. Hun har også hatt rollen som Adele i Johann Strauss’ Flaggermusen ved Den Norske Opera.

Sangerne fremfører to arier hver:

Ingrid Vetlesen (sopran)
Vincenzo Bellini: “Ah! Non credea mirarti” fra La Sonnambula

Rita Therese Ziem (sopran)
Georges Bizet: “Les tringles des sistres tintaient” fra Carmen

Yngve André Søberg (bass-baryton)
Giuseppe Verdi: “Di provenza il mar” fra La Traviata

Mariann Fjeld Olsen (sopran)
Charles Goonod: “O Dieu! Que de bijoux… Ah, je ris” fra Faust

Nina Margrete Gravrok (sopran)
Vincenzo Bellini: “Eccomi in lieta vesta… O quante volte” fra I Capuleti e i Montecchi

Ingrid Vetlesen (sopran)
Charles Gonoud: “O Dieu! Que de bijoux…Ah, je ris” fra Faust

Rita Therese Ziem (sopran)
Gioacchino Rossini: “Una voce poco fa” fra Il Barberie de Siviglia

Yngve André Søberg (bass-baryton)
Wolfgang Amadeus Mozart: “Se vuol balare” fra Le nozze di Figaro

Mariann Fjeld Olsen (sopran)
Giacomo Puccini: “Si, mi chiamano Mimi” fra La bohème

Nina Margrete Gravrok (sopran)
Georges Bizet: “Je dis que rien ne m’epouvante” fra Carmen

Publisert:

Del: