Større og bedre, mener kunstnerisk leder Arve Tellefsen om årets Oslo Kammermusikkfestival.

Arve Tellefsen er en av festivalens to kunstneriske ledere, © Ole Viken

I august avholdes 30-årsjubilanten Oslo Kammermusikkfestival, blant annet på en utendørs kammerscene i Spikersuppa midt i Oslo. Der blir det gratiskonserter og samtaler på scenen under hele festivalperioden.

– Det var glimrende norske solister og ensembler for 30 år siden også, men i dag er det så uendelig mange flere, sier Arve Tellefsen i en pressemelding fra kammermusikkfestivalen. Tellefsen er festivalens kunstneriske leder sammen med Håvard Gimse.
– Vi retter også blikket framover for nye konsepter og samhandling med andre aktører i norsk musikkliv, legger Gimse til, og viser til samarbeid både med Oslo Jazzfestival og Bugge Wesseltoft.

I årets jubileumsprogram kan publikum oppleve verk og artister som prydet den aller første festivalplakaten. Johann Sebastian Bachs Suite nr. 4 Ess-Dur for cello solo, fremført av det da unge stjerneskuddet Truls Mørk, var det første stykket som ble spilt på Oslo Kammermusikkfestival. I august i år åpner festivalen med det samme stykket – denne gangen fremført av supertalentet Birgitta Elisa Oftestad.

– Flere av artistene som deltok i begynnelsen har hatt fantastiske karrierer siden da, som Ole Edvard Antonsen, Vertavokvartetten og Truls Mørk. Da er det hyggelig og naturlig å invitere tilbake. Vi ønsker også å løfte kommende stjerner og unge talenter, og har konserter med Juniororkesteret Barratt Due, Ungdomssymfonikerne og studenter fra Norges musikkhøgskole, sier Gimse.

En av årets storsatsninger er Igor Stravinskijs musikkdramatiske verk Historien om en soldat, blant annet med Liv Ullmann som Djevelen, i følge pressemeldinga.

Festivalen arrangeres 15.–24. august, program her.

Publisert:

Del: