Norge havnet på delt sisteplass etter avstemmingen under Eurovision Song Contest i København lørdag kveld. Det betyr at Norge ikke er kvalifisert til å stille i den internasjonale finalen til neste år.

Årets norske bidrag het “On My Own”, og ble fremført av musicalsangeren Haldor Lægreid. Bidraget var skrevet av Ole Henrik Antonsen, Tom-Steinar Hanssen og Ole Jørgen Olsen, og endte opp med fattige tre poeng i Parken i København. Norge fikk dermed delt 23. og sisteplass med Island, og er derfor avskåret fra å være med i neste års internasjonale melodikonkurranse – en skjebne som tradisjonelt sterke Grand Prix-deltagere som Israel og Irland også måtte finne seg i.

Den norske finalen i Melodi Grand Prix fant sted 24. februar i år, med følgende låter og utøvere: “Every Night Is Saturday Night” med Marianne Ligaard, “Looking For Love” med Rasmus Høgset, “You’ve Got The Motion” med Mocci, “Still An Angel” med Remy, “Free” med Camilla Fagerås, “Without You” med Rune Rudberg, “Is She The One” med Are Sigvardsen, “U Ain’t Seen The Best Of Me Yet” med Rebecca, “Brighter Than Light” med Elin Torset, “Show Me The Way” med Lars-Fredrik, “Your Heart Belongs To Me” med BIAZ – og altså “On My Own” fremført av Haldor Lægreid.

Publisert:

Del: