Denne uken ble Xploding Plastix-albumet “Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents” (Beatservice) sluppet i England, og responsen fra presse og radio har vært bortimot formidabel. I Tyskland vekker label-kamerater Mind Over MIDI til dels stor oppsikt. Også storselgende Röyksopp kan vise til glitrende kritikker i utlandet – deriblant i den store musikkavisen NME, som for godt mål omtaler Norge som “det nye Frankrike”.

Xploding Plastix

“Meldody A.M.”, som fremdeles ligger høyt på de norske albumlistene, får åtte av i alt ti mulige poeng i anmeldelsen i den britiske musikkavisen. “Røyksopp er like ustoppelige som et snøskred”, sier NME, og forkynner i den anledning nok en gang at Norge er et av de mest spennende produsentene av musikk om dagen.

Xploding Plastix kan vise til nøyaktig samme karakter som Röyksopp i bladet Future Music, som kaller musikken deres “annerledes og spennende.” Hos International DJ får Xploding Plastix 4 av 5 stjerner, mens det blir 4 av 6 i DJ Magazine, 8 av 10 i Wax, og 4 av 5 i The Fly. Men også her hjemme får duoen bra med oppmerksomhet: Under den påbegynte Studentuka i Trondheim er Xploding Plastix selve ukebandet, og spiller derfor tre kvelder på rad. Nærmere bestemt i kveld, onsdag og torsdag.

Xploding Plastix slipper ellers den nye singelen “Behind The Eightball” på Beatservice 22. Oktober, og er dessuten aktuelle med et eksklusivt spor på Beatservice-samlealbumet “Arctic Circles 3”, som ellers også byr på spor med blant annet Flunk, Röyksopp, Slowpho, Kolar Goi, Upper Rooms, Circular , Sketch, Information, Kim Hiorthøy og Mind over MIDI.

Nettopp Mind Over Midi ser ut til å være sikret stor oppmerksomhet når deres “Project 3” straks slippes i Tyskland. Albumet har blitt meget godt mottatt i tysk radio og presse, og er alt kåret til “CD des Monats” i Keyboards. Også magasiner som De:Bug (“Finde ich SUPER”), The Soul (“Ungewöhnlich und gut”) og Westzeit (“Deine Skandinavien-Connection, Mann – klasse”) har alt grepet til godordene, mens flere anmeldelser er på vei. 

Publisert:

Del: