Øyvind Rauset fra Norge til finalen i International Songwriting Competition med sin “Trommeslått”.

Øyvind Rauset_2

Den norske felespilleren Øyvind Rauset har blitt plukket ut til finalen i International Songwriting Competition (ISC) med sin “Trommeslått”, en nylaget feleslått med afrikanske trommer og kompgitar. Rauset ble eneste norske finalist, og kom også med til semifinalen med en annen låt, “Danse Impossible”.

Nashville-baserte ISC er en av verdens største songwriter-konurranser med over 15.000 deltakere fra hele verden. I juryen sitter kjente musikere som Tom Waits, Youssou N’Dour, Joe Satriani, Jerry Lee Lewis og John Mayall, i tillegg til representanter fra de store plateselskapene.

Trommeslåtten ligger i kategorien “Instrumentaler”. De tre vinnerne i hver kategori blir offentliggjort i april. Publikum kan i tillegg stemme på finalistene i en egen publikumsavstemning på nettet.

Øyvind Rauset har spilt i grupper som Folque og Ym-Stammen, og har senere gitt ut platene “Landskap med to figurer” og “13 Umulige Danser”. Han har laget kjenningsmelodien til “Ut i naturen” (NRK1) og har vært leder for Oslos største viseklubb, Nye Skalder.

Les mer om ISC og denne konkurransen på deres hjemmeside her.

Det er Nye skalder som melder dette.

Publisert:

Del: