Programmet for Nordlysfestivalen er klart, og som overskrift har de valgt 20 år med musikalsk mangfold. Her kan du lese mer om programmet.

MiN-ensemblet 2004

Nordlysfestivalen vært en kulturell fakkel i nord gjennom 20 år. Under åpningen av musikkfestivalen 22. – 28. januar markeres det med et utendørs elektronisk leirbål som består av musikk og ildkunst.

Selve 20-årsfesten holdes 27. januar i Fløyahallen, med to orkestre og jazz- og soulartistene Lalah Hathaway og Viktoria Tolstoy. Amerikanske Hathaway har turnert og opptrådt sammen med artister som Stevie Wonder, Herbie Hancock, Al Jarreau og Grover Washington. Viktoria Tolstoy har i en alder av 32 år gitt ut seks album, og har allerede blitt kalt svensk jazz førstedame.

Griegåret åpner i Tromsø
En stor begivenhet under årets festival vil være den offisielle åpningen av Griegåret 2007. Komponisten Edvard Grieg døde i 1907 og neste år skal hans liv og musikk markeres over hele verden. Konserten som markerer Griegåret holdes i kulturhuset 27. januar med musikere fra Kristiansand, Tromsø symfoniorkester og solister som Sigurd Slåttebrekk. Blant annet Griegs a-mollkonsert vil bli fremført.

14 år gammelt talent
– Andre nyheter som kan nevnes er amerikanske Quodia som for første gang opptrer i Norge med en multimediakonsert, forteller festivaldirektør Ulf Jensen. – Vi har det 14-årige saksofon/sang-talentet Grace Kelly som kommer med egen kvartett, og vi har trompetsolisten Randy Brecker som skal opptre med Tromsø Storband. Blant de norske høydepunktene er Ole BullsHits, en uhøytidelig konsert med MiN-ensemblet, og The Jazz Professors, en

gruppe som er satt sammen for anledningen og består av Jan G. Hoff, Tore M. Andreassen, Andreas Fliflet og Ernst Wiggo Sandbakk.

Festivaldirektøren er for øvrig også stolt over at Nordlysfestivalen i år kan tilby to familieforestillinger og at innvielsen av nytt konsertflygel i Sparebankens festsal skal vare i 12 timer og involvere ni pianister.

For ytterligere programinformasjon, se nordlysfestivalen.no

Publisert:

Del: