girl in red, Isah, Emma Steinbakken og Sløtface sterke kandidater til to av prisene.

girl in red på Bylarm 2019, © Endre Lohne

girl in red, Isah og Emma Steinbakken kan stikke av med prisen som Årets gjennombrudd, og Sløtface kan bli første vinner av Årets synkronisering for deres bidrag i Netflix-suksessen Sex Education.

Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag, arbeider for å styrke musikkforlagenes og opphaverenes rettigheter. Med Musikkforleggerprisen ønsker foreningen å løfte frem forlag og låtskrivere som har hevdet seg i både norsk og internasjonal bransje i 2019.

Priskategoriene Årets verk, Årets opphaver, Årets gjennombrudd, Årets mest spilte låt og Ærespris har vært fast inventar under Musikkforleggerprisen de siste årene. I år utvides utdelingen med pris for Årets synkronisering. Denne deles ut til et musikkverk som har blitt benyttet i en audiovisuell produksjon med beste sammenstilling av verk og bilde.

Bandet Sløtface er et av de nominerte i denne nye kategorien. I serien Sex Education på Netflix ble Sløtface-låten «Nancy Drew» brukt i et parti der karakterene både lytter på og snakker om Sløtface, noe som la grunnlaget for deres nominasjon i den helt nye priskategorien, skriver Musikkforleggerne i pressemeldingen om nominasjonene.

Musikkforleggerprisen 2020 deles ut 26. februar på Sentralen i Oslo.

Publisert:

Del: