Et sted for nye musikalske bekjentskaper? Ny festival for eksperimentell musikk åpner i Bodø i dag. De tyske legendene Faust er hovednavn, sammen med blant andre Lasse Marhaug og Lars Myrvoll.

Nødutgangfestivalen 2006 (plakat)

Nødutgangfestivalen i Bodø starter i dag, fredag 30 juni. – Dette er en unik sjanse til å få høre og oppleve noen av de fremste musikerne i verden innen ny musikk, lover arrangørene.

— Vi vil søke å presentere musikk som ligger utenfor allfarvei i de eksperimentelle og industrielle gatene, fortalte styremedlem Tore Stemland i et intervju på Ballade i desember 2005. Dette løftet kan man trygt si arrangørene har klart å holde:

Norges ukronede støymester Lasse Marhaug er hovedartist på fredag. Han presenteres som en verdensartist fra Misvær som holder sin andre konsert i Bodø noensinne.

På lørdag spiller Faust sin andre konsert i Norge i historien. Bandet ble startet i 1974 og regnes sammen med Can, Neu! og Kraftwerk for å være blant de helt grunnleggende navnene innen krautrock.

Fredag:

Lasse Marhaug

Hide Unas

Lars Myrvoll

Oceanism

Lørdag:

Faust

Juryen

Ronny Wærnes

Søndag:

Psykisk tortur

Oceanism

Merk: Dette er en gratiskonsert for hele familien på Bremnes fort klokken 14:00.

Dørene åpner på Sinus kl 21:00 begge dagene. Billetter selges i døren. Forhåndssalg fra Sinus sine nettsider, som du finner her.
Nettsidene til Nødutgang finner du her for mer informasjon.

Publisert:

Del: