I kveld er det Nobelkonsert i Oslo, til heder for årets fredsprisvinnere Mohammad Yunus og Grameen Bank. På Oslo Spektrum-scenen står internasjonale artister som Yusuf Islam, Lionel Richie, Rihanna og John Legend – eneste norske innslag er Morten Abel og Kringkastingsorkesteret.

Morten Abel - Foto: Per Heimly

Mohammad Yunus og Grameen Bank ble i tidligere i år tildelt Nobeld fredspris for sitt arbeid med mikrokreditt til fattige mennesker, som ikke kan stille noen sikkerhet for lån. Igjennom Grameen Bak, som i dag har hele fem millioner lånetakere, blir de dårligst stilte i Bangladesh satt i stand til å bygge opp selvstendige næringer.

Nobelkonserten, som i år holdes i Oslo Spektrum, blir som vanlig en stjernespekket begivenhet.

Skuespillerene Anjelica Huston og Sharon Stone skal lede showet, som tilbyr musikalske innslag med bant andre Yusuf Islam, Lionel Richie, Simply Red, Rihanna og John Legend – de eneste to norske innslagene denne kvelden kommer fra henholdsvis Kingkastingsorkesteret og Morten Abel.

Mens Kringkastingsorkesteret og Vamp fremdeles gjør det godt ”I full symfoni” med en 2. plass på VG-lista, ligger Abel et par hakk lenger ned – på en femteplass – med sin soloplate ”Some of us will make it”.

Billettene koster henholdsvis 850, 650, og 450 kroner.

Publisert:

Del: