Ola Kvernberg Trio med ny plate på Jazzland, “Night Rider” består kun av nyskrevne komposisjoner. To uker lang Norgesturné venter når de kommer tilbake fra sin pågående reise i Kina.

Ola Kvernberg Trio_lasteplan (Foto: Fred Jonny Hammerø)

”Night Driver” er tittelen på debuten til nye Ola Kvernberg Trio som slippes den 9. oktober. Nye Ola Kvernberg Trio, med Erik Nylander på trommer og Steinar Raknes på bass og Ola Kvernberg på fiolin, ble oppdaget av jazzmentor og platesjef Bugge Wesseltoft etter en konsert på Finsejazz, vinteren 2005.

Dette var begynnelsen på et samarbeid som nå resulterer i en debututgivelse av trioen for Jazzland Recordings. Innspillingene ble påbegynt i desember 2005 og fortsatte over flere dager inntil slutten av januar 2006. Musikken på plata er, til forskjell fra alle tidligere utgivelser av Ola Kvernberg, utelukkende nyskrevne komposisjoner av bandleder Kvernberg.

Jazzland melder følgende: – Ola Kvernberg, først kjent som stringswing-fiolinist gjennom sin debut som 18-åring med bandet Hot Club de Norvége, har i løpet av plateinnspillingsprosessen funnet frem til et uttrykk som i korte trekk kan beskrives som originalt og levende, vanskelig sjangerplasserbart men med klare linjer til Kvernberg sin varierte bakgrunn som musiker.

Denne bakgrunnen består av alt fra norsk folkemusikk til klassisk fiolin, amerikansk bluegrass til swingjazz, gammeldans til modaljazz og ”freebag” til barokk.

Night Driver turné, oktober 2006:

09. Oslo, Bare Jazz
09. Molde, Teateret Vårt
10. Oslo, Blå
11. Kristiansand, Frk Larsen
12. Stavanger, Gaffel & Karaffel
13. Bergen, Sardinen USF
14. Husnes, Hadeland Gjestegård
15. Tromsø, Kulturhuset
16. Sortland, Stedet
17. Bodø, Sinus
18. Brønnøysund, Forsamlingslokalet
19. Trondheim, Dokkhuset
20. Gjøvik jazzweekend
21. Ski, Ski Rådhusteater

Publisert:

Del: