Det spanske orkesteret Sexteto de la Orquestra Cambra de l’Emporada spilte så dårlig under Bergen Internasjonale Kammermusikkfestival at det nektes honorar.

Sekstetten Sexteto de la Orquestra Cambra de l`Emporada kom til Bergen etter sterk anbefaling fra den spanske ambassaden, som betalte reise og opphold for musikerne. Nå nekter Bergen Internasjonale Kammermusikkfestival å betale honoraret.

— Det som ble prestert er langt under det som kan forventes. Det var så dårlig at vi ikke kan være bekjent av det. Disse musikerne hadde aldri kommet med i noe norsk orkester. Disse musikerne var sendt på ferie. Pianisten kom sågar i bobil, og hadde familien med. Det er langt å kjøre fra Spania, og det var åpenbart lenge siden han hadde tatt i et piano, sier festivalleder Michael Süssmann til Bergen Tidende etter tirsdagens konsert.

NRK P2s Nina Skurtveit skulle bruke opptak fra konserten i radioen, men syntes det låt så rufsete, urytmisk og surt at det var ubrukelig. NRK kommer heller ikke til å betale honorar for opptakene.

— Festivalens program er mitt ansvar, men denne gangen stolte jeg på den spanske ambassaden og kulturministeriet uten selv å ha hørt musikerne. Det var en tabbe, sier Süssmann.

Miguel Vecino, ambassaderåd for kultur ved Spanias ambassade i Oslo, sier at den spanske orkesterlederen, Carles Coll, er kommet med en ganske annen versjon av konserten enn Süssmann.

— Det er vanskelig å være dommer over en konsert jeg ikke har hørt. Men jeg er lovet opptakene fra konserten, og de vil avgjøre saken. Er dette så elendig som Süssmann sier, vil jeg skrive en rapport til kulturministeriet. Det vil i sin tur føre til at dette orkesteret aldri mer blir brukt, sier Vecino.

Publisert:

Del: