IFPI Bransjestatistikk for august 2007 viser en nedgang i salget av musikk. Salg av fysiske produkter hadde en nedgang på 12 % sammenlignet med august 2006, mens salget av nedlastede produkter hadde en økning på 34 %.

iTunes_Music Store_ill.

Totalt viser bransjestatistikken fra IFPI for august, at verdien på salg av musikk i Norge sank med 10 % sammenlignet med samme måned i fjor. Dette inkluderer både fysiske og nedlastede produkter. Salg av fysiske produkter hadde en nedgang på 12 % sammenlignet med august 2006, mens salget av nedlastede produkter hadde en økning på 34 %.

Singelsalget viser en nedgang på 57 % i verdi, og DVD Musikk en nedgang på 25 % i verdi, for august 2007 sammenlignet med samme periode i fjor.

Hittil i år er det solgt 5,5 millioner fysiske enheter til en samlet verdi av NOK 332 millioner. Det er solgt nedlastede produkter for NOK 26 millioner. Samlet for fysiske og nedlastede produkter viser bransjetallene en nedgang i salget av musikk i Norge på 8 % hittil i år.

Innrapporteringen av det nedlastede salget foregår foreløpig noe uregelmessig. Dette kan medføre enkelte tidsmessige forskyvninger av dette salget. Det nedlastede salget inkluderer salg over Internett og til mobil, av musikk- og musikktilknyttede produkter. For abonnementsbaserte salg regnes kun verdi.

Det er IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry) som melder dette.

Publisert:

Del: