For første gang skal det deles ut en Edvardprisen i kategorien musikkpedagogiosk verk. Det er TONO som gjerne vil gi et
håndslag de som arbeider med komposisjon innenfor musikkutdanningen. Blant priskandidatene finner vi Torill Vist, Hilde-Gunn Bergerud Grønneberg og Bertil Palmar Johansen.

Bertil Palmar Johansen

Det er i år nominert tre verk innen kategorien “Musikkpedagogikk”. Prisen går til et norsk verk innenfor denne genren som tidligere ikke har vært særlig fremme i rampelyset.

TONO opplyser i en pressemelding at de på denne måten gjerne vil belønne opphavsmennene til en viktig del av norsk musikkundervisning. Prisen vil – passende nok – deles ut i Grieghallen 13. august, som en markering undet årets store SME-konferanse i Bergen.

Edvard-prisen på 40.000 kroner har som kjent navnet sitt etter Grieg, og går i år til opphavsmenn og -kvinner som har levert fremragende musikkverk i år 2001. TONO skal dele ut i alt seks Edvard-priser dette året, innen kategoriene rock, pop, pedagog, samtidsmusikk, tekstpris og pris for musikkdramatikk. Klovner I Kamp og Kaizers Orchestra er alt blant årets vinnere, og fikk sine priser utdelt under henholdsvis en opptreden i Arendal, og under Quart Festivalen i Kristiansand.

De nominerte verkene i kategorien “Musikkpedagogikk” er:

1. “Tangentkista” av Torill Vist
2. “Ressursboka” av Hilde-Gunn Bergerud Grønneberg
3. “Tors Hammer” av Bertil Palmar Johansen

I august vil også Edvardprisen innen pop-kategorien bli utdelt. De tre nominerte verkene her er “Heart’s heart” av Kristin Asbjørnsen, Øyvind Brandtsegg og Thomas Dahl i Krøyt, “Med Tiden” av Kari Iveland/ Hilde Heltberg med Anita Skorgan, og “You are the one lalala” av og med Morten Abel.

Publisert:

Del: