Musikkorpsfestivalen 2005 skal i hvert fall ikke beskyldes for å være sjangerbundne: I løpet av tre junidager presenterer de artister som Morten Abel, Ravi & DJ Løv, Wig Wam, Ole Edvard Antonsen og Maria Arredondo – i tillegg til noe av det ypperste Norge har å by på av korpsmusikk. Festen skal avsluttes med en sentrumsparade som danker ut 17. mai-toget med solid margin.

Ravi under vann (2003)

23.-26. juni møtes 12.000 korpsmusikanter i Oslo til 2005-festivalen for å feire at det er 100 år siden Norge ble selvstendig nasjon. Dette blir gjort med over 200 konserter på tre dager, og en rekke kjente navn på artistlisten.

Her blir det St.Hansfest på Ekeberg med blant annet H.M.K. Garden og Wig Wam, gatemarsjering i Oslo sentrum, store gratiskonserter på Youngstorget og festivalens høydepunkt når alle deltagerne og publikum i Holmenkollen lørdag kveld.

Bredt repertoar

Morten Abel, Maria Arredondo, Ravi & DJ Løv og Ole Edvard Antonsen står på artistlisten som bl.a. skal opptre sammen med Stavanger Brass Band. Over 15.000 festivaldeltagere, ledere, familie og venner er allerede klar for kjempefest i Holmenkollen. I tillegg kommer annet publikum som vil oppleve denne kjempekonserten.

Det forventes over 20 000 personer til sommerens eneste store konsert i Holmenkollen.

Gedigen sentrumsmarsj

Festivalen avsluttes søndag 26.juni med en kjempeparade i Oslo sentrum. Over 180 musikkorps med HMK Garden i spissen vil paradere Karl Johans gate, nesten dobbelt så mange korps som deltar i 17. mai toget i Oslo.

Flere av norges fremste korps er med på festivalen. Forsvarets Stabsmusikkorps, HM Kongens Garde, Eikanger-Bjørsvik, Stavanger Brassband, Nanset Blåseorkester, Sagene Janitsjarkorps, Oslo Brigademusikk og Oslofjord Brass er blant korpseliten i Norge som kan oppleves på festivalen.

2005-festivalen er Norges største barne- og ungdomsfestival i 2005. Til nå er 12000 musikanter påmeldt, og korps fra hele landet samles i hovedstaden denne helgen.

Norges Musikkorps Forbund er arrangør for 2005-Festivalen. Mer informasjon om festivalen finnes på www.musikkorps.no/2005

Publisert:

Del: