Låta «Drink About» med SEEB & Dagny mottar Musikkforleggerprisen 2019 for Årets mest spilte låt.

Musikkforleggerprisen 2019 for "Årets mest spilte låt" til SEEB og Dagny, © akaM1ke

Under Musikkforleggerprisen 2019 onsdag kveld mottok låtskriverne bak “Drink About” den nyinnstiftede prisen for “Årets mest spilte låt”, skriver Musikkforleggerne i en pressemelding.

Prisen ble på vegne av låtskriverne mottatt av Espen Berg og Simen Eriksrud. “Drink About” er innspilt og utgitt av SEEB, med den norske stjernen Dagny på vokal.

Musikkforleggerprisen “Årets mest spilte låt” gis til opphaverne bak den låta som basert på Radio Monitor og Spotify i fjor fikk mest radiospilling og streaming i Norge, og som har en eller flere forlagte norske opphavere.

– Man vet aldri hvordan låtene man lager blir tatt i mot, så å se hvordan publikum i inn- og utland har omfavnet “Drink About” er utrolig stas, og ikke noe noen av oss hadde forventet. Vi er veldig takknemlige for alt dette, og for å ha jobbet med så dyktige folk som Dagny og Joakim Haukaas på denne låten, sier SEEB i en kommentar.

SEEB er de to trønderne Simen Eriksrud og Espen Bergs prosjekt, og ble først lagt merke til i 2015 da de remixet Mike Posners “I Took A Pill in Ibiza”, en remix som nå er streamet over 1,1 milliard ganger på Spotify. I 2016 fikk de ny suksess med en remix av Coldplays “Hymn For The Weekend”, og ikke minst utgivelse av deres egen singel “Breathe”. Sammen med tromsøartisten Dagny ga duoen i 2018 ut singelen «Drink About», som har vært en enorm suksess på både radio og streaming.


Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, Norsk komponistforening, Creo og Norsk musikkforleggerforening medlemmer i Foreningen Ballade.

Publisert:

Del: