Opplev de nye musikkbingene på nært hold under by:Larm.

bylarm2008_logo2

Rett før jul ble det klart at by:Larm, Norsk Rockforbund og Norsk musikkråd i samarbeid fikk 3 millioner i støtte fra Sparebankstiftelsen DnB Nor til Musikkbinger på Østlandet.

Musikkbingene er skreddersydde, mobile øvingslokaler utstyrt med fullt musikkutstyr. Lokalene har svært god ventilasjon, lyddemping og akustikk samt gode lysforhold. Før musikkbingene tas i bruk i lokalmiljøene skal tre av dem brukes på Youngstorget under by:Larm. Lokalene vil bli brukt som øverom for banda som skal spille på by:Larm og det vil bli avholdt et knippe intimkonserter i musikkbingene.

Sted: Musikkbingene på Youngstorget
Tid: Tirsdag 19. februar klokka 12.00

• Guidet tur i musikkbingen
• Howl spiller minikonsert
• Det blir servering av kaffe og kaker

I dag finnes det kun 20 musikkbinger mot 2000 fotballbinger i Norge, men nå har by:Larm, Norsk musikkråd og Norsk Rockforbund i samarbeid fått på plass hele 3 millioner kroner til å utvikle og bedre rammene for norsk musikkliv.

Med støtte fra Sparbankstiftelsen DnB NOR får er det bygget og utplassert syv musikkbinger på Østlandet. Dette skal etter planen bidra til økt rekruttering av unge musikere, slik fotballbinger har bidratt til økt spilleglede og rekruttering for unge fremadstormende fotballspillere.

De syv musikkbingene skal plasseres i Sarpsborg, Enebakk, Oslo, Drammen, Sandefjord, Seljord og på Jørstadmoen mellom Lillehammer og Gausdal.

De første som får sin musikkbinge er Kulturhuset Påbanen i bydel Bjerke i Oslo som får øverommet levert på døra mandagen etter by:larm.

— Dette er fantastisk. Groruddalen er det mest befolka området i Oslo og det finnes ikke et eneste øverom i bydel Bjerke fra før. Vi har et rom i kulturhuset som har blitt brukt til øving, men det er ikke egnet i det hele tatt. Dette føles som om vi har vunnet stort på hest. Dette øverommet kommer til å bli brukt døgnet rundt, sier en fornøyd Pål Eriksen på Kulturhuset Påbanen.

Før musikkbingene tas i bruk i lokalmiljøene skal tre av dem brukes på Youngstorget under by:Larm. Lokalene vil bli brukt som øverom for banda som skal spille på by:Larm og det vil bli avholdt et knippe intimkonserter i musikkbingene.

Det er by:Larm og Norsk musikkråd som melder dette.

Publisert:

Del: