I dag diskuteres forholdet mellom musikk og litteratur på Litteraturhuset.

Det er Musikkforum, Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum, som inviterer til debatt om forholdet mellom det å skrive litteratur og det å lage musikk.

Forfatter og musiker Jon Øystein Flink dirigerer en samtale mellom Cornelius Jakhelln og Eivind Buene, som kommer fra forskjellige musikalske og litterære ståsteder.

Jakhelln spiller i bandene Solefald og Himeriksskvadronen, med Sturmgeist og G.U.T. som soloprosjekter, og har blant annet diktsamlingen Trisyn, skrevet på høgnorsk, og firebindsverket Quadra natura bak seg.

Buene debuterte skjønnlitterært med romanen Enmannsorkester i 2010. Ved siden av å skrive for klassiske besetninger har Buene vært involvert i en rekke samarbeidsprosjekter med improvisasjonsmusikere, og han har også arbeidet med jevne mellomrom som arrangør og låtskriver innenfor populærmusikk.

Flink har blant annet skrevet romanene Ole-Kristian Oksrød og Bort med den dagen da Jón ble født. Han er også gitarist og låtskriver, og er eneste medlem i lo-fi-bandet Flink band; i tillegg pleier han en parallell karrière som tryllekunstner.

Debatten finner sted på Litteraturhuset tirsdag kl. 19.00.

Publisert:

Del: