Pianisten Morten Qvenild fikk overrakt Kongsberg Jazzfestivals musikerpris, som deles ut i samarbeid med DnBNOR, under den årlige frikonserten på Kongsberg Jazzfestival lørdag. Prisen er på 100.000 kroner.

Morten Qvenild takker for pris (Foto: kongsberg-jazzfestival.no)

Halvparten deles ut umiddelbart, mens den siste halvparten skal brukes på en konsert under neste års festival.

Morten Qvenild er av de mest profilerte, yngre jazzmusikerne i Norge. Han gjorde seg tidlig bemerket i prosjekter som Østenfor Sol, Jaga Jazzist og Shining.

Den senere tid har han konsentrert seg primært om tre prosjekter: Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra, Susanna and the Magical Orchestra og ikke minst sin egen trio In The Country, som har gitt ut to kritikerroste cd-er.

Juryen, som har bestått av Knut Borge, Tor Dalaker Lund fra Kongsberg Jazzfestival og Thomas Skålnes fra DnBNOR, legger i sin begrunnelse vekt på at Morten Qvenild er en svært allsidig musiker med en tydelig lyrisk profil. Han har hatt en klar musikalsk utvikling, og han har preget flere av de viktigste bandene på den norske jazzscenen de siste årene.

Juryen legger også vekt på at Morten Qvenild har oppnådd en stadig større internasjonal anerkjennelse.

Morten Qvenild er den andre musikeren fra Kongsberg som mottar jazzfestivalens store musikerpris. Tidligere har Christian Wallumrød, også han pianist, mottatt prisen.

Tidligere prisvinnere:

* Håvard Wiik 2006
* Solveig Slettahjell 2005
* Ingebrigt Håker Flaten 2004
* Live Maria Roggen 2003
* Håkon Kornstad Trio (Håkon Kornstad, Paal Nilssen-Love og Mats Eilertsen) 2002
* Christian Wallumrød 2001
* Petter Wettre 2000
* Audun Kleive 1999
* Sidsel Endresen 1998
* Bugge Wesseltoft 1997
* Nils Petter Molvær 1996

Publisert:

Del: