Ikveld kan du oppleve det kubanske bandet Eyelé på Teaterbåten MS Innvik. Bandet er en ny energisk gruppe, som spiller tradisjonell kubansk musikk som omfatter mange av de karibiske rytmene som utgjør fundamentet til vår tids salsa.

Eyele 2006, 2

Konsertene er en del av serien Multi-Kulti, som er et samarbeid mellom Samspill International Music Network og Nordic Black Theatre, med konserter ca annenhver torsdag på Innvik.

Eyelé betyr fred, enhet og renhet på Yoruba (afrokubansk religion). Bandet er en ny energisk gruppe bestående av musikere med lang erfaring fra denne musikksjangeren. Gruppens repertoar er basert på tradisjonell kubansk musikk som omfatter rytmene bolero, cha-cha-cha, son, guaracha, rumba, conga, pilon og mange andre karibiske rytmer. Alle disse musikkrytmene er fundamentet til vår tids musikk som kalles ”salsa”.

Gruppens musikalske leder er fløytisten, saksofonisten og musikalske arrangøren Rafael Prado Gutiérrez. Rafael begynte sin musikalske karriere på Cuba i 1970 og har spilt i Habana, Varadero og Trinidad på Cuba, samt i Guatemala og Canada. Han har utdanning fra Trinidad og Santi Spiritus, Cuba, i instrumentene trekkspill, gitar, piano og saksofon, samt musikk for orkester og band og kubansk populærmusikk. Han har spesialisert seg på saksofon, og i dag er hans hovedinstrumenter saksofon og fløyte. Buena Vista Social Club ble kjent verden rundt med tradisjonell kubansk musikk med røtter fra Santiago de Cuba, Rafael Prado Gutiérrez kommer fra Trinidad og spiller musikk med røtter i Trinidad, Cuba.

For øvrig består Eyelé av:

Rafael Prado – musikalsk leder, fløyte, saksofon, vokal, gitar

Sergio Gonzales – vokal, perkusjon

Eduardo ”Moro” Cedeño – timbal, kor, perkusjon

Ricardo Sanchez – congas, kor, perkusjon

Lorenzo Nardocci – piano

Jan Olav Renvåg – kontrabass

Sted: Teaterbåten MS Innvik
Tid: Torsdag, 11. mai kl 21:00 (dørene åpner kl 20:00)
Billetter: kr 80,-
Konsertserien våren 2006 er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere

Se også www.samspillweb.no

Publisert:

Del: