Kvintetten Motif pakker i disse dager bil og tilhenger full av instrumenter og lydutstyr og setter kursen mot Telemark, hvor de skal turnere på kryss og tvers uka gjennom. I løpet av noen travle konsertdager skal Motif spille for hundrevis av elever i den videregående skolen på sju forskjellige steder i fylket.

Motif, 2005 (foto: Colin Eick)

Turneen i den videregående skolen går av stabelen fra 26. september til 1.oktober. I tillegg gjør Motif også to åpne kveldskonserter, én hos den relativt nye konsertforeningen Club Septim i Drangedal og én hos Grenland jazzforum.

Alle elever i de videregående skolene i Kragerø, Dalen, Rjukan, Lunde, Ulefoss, Bø og Seljord vil i løpet av uka få oppleve levende musikk midt i skoletida i kantiner, vestibyler, samfunnshus og kulturhus.

Turneen er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter og Telemarkkonsertar.

Motif består av fem unge instrumentalister som både sammen og hver for seg er markante utøvere på den norske og nordiske musikkscena.

Bandets bassist, Ole Morten Vågan, skriver det meste av musikken og har i følge Østnorsk jazzsenter siden bandets oppstart i 1999 “tryllet fram så vel vakre og stemningsfulle ballader som eksplosive låter med vindskeive rytmer og fingerbrekkende melodier”.

Kvintetten spiller ellers akustisk jazz i tradisjonen etter Miles Davis’ legendariske kvintett på 60-tallet og det norske bandet Masqualero (Nils Petter Molvær, Arild Andersen m.fl.) som regjerte den norske klubbscena på 80-tallet.

Motif er Atle Nymo (saksofon), Mathias Eick (trompet), Håvard Wiik (piano/rhodes), Ole Morten Vågan (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og David Solheim (lyddesign).

Turnerute for Motif:

*
mandag 26.sept Kragerø videregående
*
tirsdag 27.sept Tokke samfunnshus + Rjukan videregående
*
onsdag 28.sept Lunde vidaregåande + Søve videregående
*
torsdag 29.sept Bø vidaregåande skule
*
fredag 30.sept Granvin kulturhus + Club Septim, Drangedal (Eldhuset) (åpen for alle)
* lørdag 1.okt Grenland jazzforum (Kafé K) (åpen for alle)

Publisert:

Del: