Med rockmusikk, klassisk musikk og elektriske instrumenter legger Musikk i Nordland-ensemblets strykekvartett ut på skolekonsertturné i neste uke, med en forestilling kalt “Black Night”.

MiN-strykekvartett

Ved hjelp av elektriske strykeinstrumenter og et bredt musikkutvalg ønsker kvartetten å sjarmere og røske opp i ungdomsskoleelevene i Nordland. I denne omgang er det ungdomsskoleelever ved Sandhornøy, Inndyr, Glomfjord, Enga, Ørnes, Saltstraumen, Røst og Værøy skole som får besøk av den rocka kvartetten. I februar kunne flere andre Bodø-skoler glede seg over besøk, og i november og desember står ungdomsskoler i Narvik-området for tur.

Tittelen på forestillingen, “Black Night”, viser ikke bare til tittelen på den legendariske låta til Deep Purple. “Black Night” indikerer også stemningen og tematikken i forestillingen, som i følge preseskrivet er tøff, dyster og rå, men også til tider myk og varm. Musikerne har funnet musikk som de selv liker og er opptatt av, uavhengig av musikalsk sjanger. De fremfører argentinsk tango av Astor Piazzolla, strykekvartett-musikk av Debussy, Schostakovitsch og Schubert, låter av George Harrisson og Jimi Hendrix, og ikke minst: “Black Night” av Deep Purple.

De klassiske instrumentene fiolin, bratsj og cello er byttet ut med elektriske strykeinstrumenter med forsterkere. Ved hjelp av denne forsterkningen ønsker kvartetten å tilføre musikken nye klanger og dimensjoner. Samtidig skal dette være med på å understreke den rå og rocka stemningen i forestillingen.

Musikk i Nordland produserer hvert år 18 skolekonsert-turnéer, som gjennomføres i samarbeid med Rikskonsertene og Statens Utdanningskontor.

MiN-musikere under turnéen er Øivind Nussle, fiolin, Gunnar Hemmingsen, fiolin, Johannes Skyberg, bratsj, og Hans-Urban Andersson, cello. MiN-ensemblet ga ut sin første CD i 1997, og fulgte opp i mars 2000 med “Arctic contrasts” som er en CD med musikk tilegnet MiN-ensemblet, med komposisjoner av C. Maathew Burtner, Magnar Åm, Bjørn Andor Drage og Terje Bjørklund.

Publisert:

Del: