Denne uken blir det kammerkonserter med musikere fra Oslo-Filharmonien i Ridehuset på Akerhus festning og i konserthuset. Messiaen står på programmet.

Oslo Filharmoniske Orkester

Tirsdagens konsert, kl. 19.30 i Ridehuset, blir Oslo-Filharmoniens første konsert i denne relativt nye salen som har er bygget av samme akustikere som den nye Operaen. Ridehuset er nå fast arena for Forsvarets stabsmusikkorps, og er et viktig ledd i revitaliseringen av festningsområdet/ kvadraturen.

På programmet står ”Quatur pour la fin du temps” (Kvartett for tidens ende) av Olivier Messiaen og ”Metamorfoser” (i arrangement for strykeseptett) Richard Strauss.

Torsdag i Oslo Konserthus samme tid blir følgende Messiaen-vreker framført:
— L’Ascension, fire symfoniske meditasjoner
— Concert à quatre
— Et expecto ressurectionem murtuorum

Marc Soustrot er dirigent, Anne Britt Sævig Årdal cello, Per Flemström fløyte, David F. Strunck obo og Sveinung Bjelland spiller klaver.

100 års-markeringen av Olivier Messiaens fødsesladag vies stor oppmerksomhet og aktivitet verden over. Dirigent Marc Soustrot har en sentral rolle i flere lands markeringer, og var også et naturlig dirigentvalg for Oslo-Filharmonien til den programmerte konserten 20. november.

Helt siden 1984 har han vært en av Oslo-Filharmoniens hyppigste gjestedirigenter, og er kjent for sine presentasjoner av fransk musikk – både av eldre og nyere dato.

Mer om konsertene på Oslo-Filharmoniens hjemmesider. Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: