Onsdag 24. september lanserer Jørgen Karlstrøm og Knut Olaf Sunde sitt nye plateselskap. Selskapet vil satse først og fremst, men ikke bare, på kunstmusikk.

Mere records/Holopainen

MERE records ble bestemt etablert i desember 2006 og har som formål å gi ut interessant, rar og sjelden musikk.

24. september lanserer de sin første utgivelse, ”Garbage Collection” med Risto Holopainen, og de to eierne av plateselskapet beskriver utgivelsen som følger:

”Holopainen er en virtuos komputermusikk-komponist, som har samlet på lydrester i årevis. Nå har han rasket sammen en plate.

Med Ristos egne ord:

A full ten years I’ve been collecting junk
It has neither been refined in my hands, nor polished
A mere record, the trace of a garbage man
Is left for others to consume”.

Om komponisten

Risto ble født 1970 i Sverige og har studert komposisjon i Härnösand og Oslo. Fra høsten 2008 er han stipendiat ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han lærte seg fransk for å lese Pierre Schaeffers “Solfege de l’objet Sonore” og studerte matematikk på Universitetet i Oslo for å begripe Iannis Xenakis’ bok “Formalized Music”. Han er en nøktern og svært raffinert komputermusikk-komponist som med et avslappet forhold til konvensjoner lager en lun og alvorlig musikk.

Om selskapet

MERE records satser først og fremst (men ikke bare) på kunstmusikk. Både pop, videoer og representasjoner av installasjoner vil presenteres og utgis – norsk som unorsk. Blant de planlagte utgivelsene finner vi innspillinger samt DVD-er med musikk av blant andre Jennifer Walshe, Knut Olaf Sunde, Trond Reinholdtsen og Asbjørn Flø.

Det er MERE records som melder dette. Selskapets hjemmesider finner du her.

Publisert:

Del: