Jazzmusikeren er en av 10 vinnere som skal fremføre og motta pris i Roma under Global Women In Music For Human Rights 5. november.

Mathilde Grooss Viddal Foto: Andreas Ulvo

Blant 275 innsendte verk fra 86 forskjellige land ble Mathilde Grooss Viddals «Out of Silence» plukket ut som én av ti vinnere av konkurransen Global Women In Music For Human Rights. Verket fremføres i Roma 5. november i forbindelse med FNs menneskerettighetserklærings 70-årsjubileum, melder JazziNorge

De ti vinnerne er fra Italia, Costa Rica, Uruguay, El Salvador, USA, Sør-Afrika, Slovenia, Jordan og altså Norge.

Det er italienske Donne in Musica; et nettverk av 27 000 kvinnelige musikere/komponister fra 113 land som står bak prisen. De har 1978 har jobbet for menneskerettigheter, og alle verkene i konkurransen er alle inspirert av kampen for menneskerettigheter. «Out of Silence» er inspirert av Nobel Fredsprisvinner Malala Yousafzais arbeid.

– Jeg kjente ikke til det på forhånd, men da jeg så utlysningen fikk jeg frysninger, for dette er viktig arbeid, sier Viddal til JazziNorge.

Mathilde Grooss Viddal Out of Silence ble urfremført av FriEnsemblet på Nasjonal jazzscene høsten 2015, med Safaa Al-Saadi og Sattar Al-Saadi fra Irak og Naïssam Jalal fra Frankrike/Syria som gjester.

Mer om programmet for prisutdelingen i Roma kan du lese her.

Publisert:

Del: