Søndag 17-tirsdag 19. juni gjester 6 unge komponister fra hele Europa Bergen for å arbeide med og få prøvd ut sine komposisjoner. BIT20 Ensemble er vertskap for det hele.

BIT 20 Ensemble

Masterclassen ledes av fjorårets festivalkomponist ved Ultima, Luca Francesconi, og foregår i Grieghallen. Masterclassen i Bergen er et forprosjekt til “Stresa Earlab 2007 – Workshop of musical invention” som avholdes under Stresa Music Festival i Italia mot slutten av august. Blant søkere fra hele verden har man plukket ut 6 komponister til å delta i workshopen.

BIT20 Ensemble deltar for andre år på rad som residensorkester ved den anerkjente Stresa festivalen. Foruten å holde en egen konsert, skal BIT20 jobbe i en uke sammen med komponistene og Francesconi, før workshopen avsluttes med en konsert i Stresa.

Samarbeidet med Stresa festivalen om å invitere unge komponisttalenter fra hele verden til forprosjekt i Bergen og workshop i Stresa, gir BIT20 Ensemble en mulighet til å arbeide tett med det som kan bli neste generasjons ledende komponister

Mer informasjon om BIT 20 finnes på deres hjemmesider

Publisert:

Del: