Bestillingsverket med seks trøorgel til folkemusikkfestivalen Kalottspel i 2018 turnerer nå sørover i landet.

Marja-Liisa Orgelsuite, © Odd-Inge Larsen

Marja-Liisa Orgelsuite er et musikalsk møte mellom seks sammenleggbare trøorgel fra Norden. Idemaker og komponist bak Marja-Liisa Orgelsuite er Mariann Torset fra Målselv.

Konserten var et bestillingsverk til folkemusikkfestivalen Kalottspel i august 2018, og drar nå på turné sørover i Norge og besøker fem fylker på fem dager, skriver produsent i prosjektet, Terje Foshaug, på vegne av prosjekteier Kalottspel.

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikk de siste 50 årene, og Norge kom etter for godt og vel 20 år siden. I dag er trøorgel et viktig instrument hos mange av våre mest kjente folkemusikere. Musikerne i Maja-Liisa Orgelsuite har alle et sterkt forhold til sitt trøorgel, og svarte “ja” med en gang de ble spurt om å være med i dette prosjektet. Det er sjelden mer enn ett orgel i et band, så denne muligheten for «orgelnerding» var alle klar for, skriver Foshaug.

Kalottspel og Folkemusikk Nord samarbeider nok en gang om denne nyproduksjonen, og sørger for at flere enn festivalens publikum får oppleve Marja-Liisa Orgelsuite.

SAS-streiken har dessverre satt en stopper for den første konserten på Bodø internasjonale orgelfestival mandag, melder Foshaug, men resten av turneen går som planlagt til Levanger, Aure på Nordmøre, Riksscenen i Oslo, og Hamar Kulturhus. I september skal Marja-Liisa Orgelsuite turneres på Nordkalotten.

Kalottspel har fått støtte til prosjektet fra Det norske komponistfond, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, i tillegg til Folkemusikk Nord/Troms fylkes-kommune.

Musikerne som er med, er Mariann Torset (N), Harald Lind-Hanssen (N), Leija Lautamaja (Fi), Milla Viljamaa (Fi), Kristina Bergström (S) og
Janne Strömstedt (S).

Komponist er Mariann Torset, koreograf er Sigurd Johan Heide, produsent er Terje Foshaug og prosjekteier er Kalottspel.

Turnérute
29. april Stormen, Bodø – avlyst på grunn av SAS-streiken
30. april Røstad scene, Levanger
1. mai Skogvang, Aure
2. mai Riksscenen, Oslo
3. mai Hamar Kulturhus

Publisert:

Del: