Som første militærkorps fra skandinavia skal Kongelige Norske Marines Musikkorps gjeste europas største korpsfestival, World Band Festival Luzern. Marinemusikken skal dermed spille i det mange regner som Europas flotteste konsertsal.

Kongelige Norske Marines Musikkorps_vann (Foto: Forsvarsnett)

Festivalbesøket skjer i perioden 28.september-1. oktober.

 
Korpset er æresgjester ved gallakonserten fredag kveld, og stiller opp med et norsk program med blant annet Grieg, Halvorsen og Aagård-Nilsen. Dirigent er korpset sjefsdirigent Leif Arne Pedersen, som også er soloklarinettist i Oslo Filharmoniske Orkester.
 
Konserten holdes i den berømte Konzertsaal, Kultur- und Kongresszentrum Luzern. Salen regnes av mange som en av de tre flotteste konsertsalene i verden, og har nesten 2000 sitteplasser.
 
— Dette er stort! sier NRKs Jan Eriksen. – Å få en invitasjon til å spille ved denne festivalen er rett og slett en ære.

Kongelige Norske Marines Musikkorps er ett av fem helprofesjonelle militærkorps i Forsvarets Musikk, men eneste korps i Sjøforsvaret. Korpset kombinerer militære tradisjoner med utadrettet musikkformidling, og har i år gjestet flere musikkfestivaler rundt om i landet. Hele 11.000 mennesker besøkte årets to Fyrverkerikonserter, hvor Kåre Conradi og Marian Aas Hansen var gjester. Marinemusikken har holdt fyrverkerikonserter i 15 år. 

Publisert:

Del: