Duoen Astrid Kvalbein (sang) og Gjertrud Pedersen (klarinett) inviterer til konsert i Oslo Ladegård med et program de har kalt “Lyden av arbeidet”.

Astrid Kvalbein og Gjertrud Pedersen

Inspirert av Risto Holopainens “Songen um rallaren” har Kvalbein og Pedersen stilt sammen musikk, tekst og lyder fra verdener som sjelden klinger sammen. Eksperimentell, ny musikk blir å høre side om side med folkekjære sanger om hverdagens strev opp gjennom tidene. Med på konserten blir også komponistene bak kveldens samtidsverk; Risto Holopainen og Lene Grenager, som vi spille henholdsvis Hawaii-gitar og cello.

Risto Holopainens 20 minutter lange verk er skrevet over Kristofer Uppdals dikt med samme tittel. Det er bestilt av duoen Kvalbein/Pedersen og vil bli urframført på konserten. Her vil Astrid også spille ambolt. Verket blir omkranset av norske og svenske folketoner og visa om “Cicilia och rallaren”, arrangert av Holopainen.

Lene Grenager har arrangert tre urbane arbeidersanger; “Frøken Johansen”, “Veggelusa på Kampen” og “Krok-Olsen” for sang, klarinett, Hawaii-gitar og cello. I tillegg er hun representert med stykket “Garden Works” for lys stemme og klarinett. Det er inspirert av kontrastene og linjene i hageanleggene fra barokken, og kombinerer streng struktur med lek og improvisasjon i ulike lydkombinasjoner.

Konserten er lagt til Oslo Ladegård fordi man der både kan ta en av Norges sjeldne barokkhager i skue og få en smak av historien fra middelalderen av, gjennom jernbaneutbygging og industrialisering og fram til vår tid. Det kan bli litt kjølig i kjellerrommet – byens eldste – så publikum anbefales å ta med en varm genser.

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: