Høylydt orkesterverk med bakgrunn i drivgods og rekved fra Mekong-elven.

Black Box: Louder, 2007

Verdensteatret rangerer i dag som et av de mest innovative scenekunstkompaniene i Norge, og deres forestillinger har begeistret både det norske og internasjonale kritikerkorps og kunstpublikum. I deres nye produksjon, ”louder”, føres det utpregede tverrkunstneriske uttrykket fra den prisbelønte suksessforestillingen ”Konsert for Grønland” videre.

I vinter dro Verdensteatret ut på en lengre reise til Vietnam og Mekong-elven. Drivgods og annet materiale fra denne reisen ligger til grunn for ”louder”, som har ”blitt til et massivt orkesterverk hvor publikum tas med på en langsom og magisk reise; like lydlig som visuelt, like vakkert som faretruende” i følge arrangøren.

26. oktober – 2. desember kan Verdensteatrets to siste installasjonsverk sees i overlys-salene på Kunstnernes Hus. Begge disse arbeidene blir nå for første gang presentert i Oslo. Den ene salen rommer det elektromekaniske figurteater-maskineriet ”Fortellerorkesteret” (2004-06). Den andre salen rommer et nytt installasjonsverk som er under utvikling helt fram til utstillingsåpningen.

Black Box Teater presenterer ”louder” av og med Verdensteatret:
Lørdag 6. – søndag 7. oktober kl. 19.00
Tirsdag 9. – søndag 14. oktober kl. 19.00

Dette inngår i Ultima og Samtidsfestivalen.

8. okt:
Åpent Forum: Nye drivgodsvisjoner fra Verdensteatrets pikniks i veikanten. Samtale med Verdensteatret ved Lisbeth J. Bodd, Asle Nilsen, Håkon Lindbäck og Piotr Pachjel.
Sted: Kunstakademiet i Oslo, klokken 19.00.

For mer info: Se Black Box.no eller
Ultima.no og samtidsfestivalen.no

Det er Black Box som melder dette.

Publisert:

Del: