Glaser får utmerkelsen for sin fremragende innsats for norsk musikkliv.

Liv Glaser, © NMH

H.M. Kongen har utnevnt pianist og professor emerita Liv Glaser til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hun er er tildelt utmerkelsen for sin fremragende innsats for norsk musikkliv. Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement på Norges Musikkhøyskole i Oslo mandag 30. april.

Biografi
Liv Glaser (f. 1935) debuterte som pianist i 1960 og etablerte seg umiddelbart i den norske klavereliten. To år senere ble hun engasjert til å avslutte Bergen-festspillene med Griegs klaverkonsert og siden har hun turnert flittig i hele landet med solokonserter, kammerkonserter og som solist med samtlige norske symfoniorkestre. Hun har også gjestet våre naboland, spilt i de fleste europeiske land og tidligere Sovjet, i tillegg til Midtøsten, Thailand og Japan.

Glaser har undervist ved Norges musikkhøyskole helt fra starten i 1973 og hun ble professor i 1994. Hun fortsetter undervisningen inn i pensjonisttilværelsen både ved NMH og Barratt Due musikkinstitutt. Hun gir kurs og mesterklasser i Norge og i utlandet, i tillegg til å ha vært jurymedlem i nasjonale så vel som internasjonale konkurranser.

Liv Glaser har fordypet seg i klassisk oppføringspraksis og spiller på hammerklaver der det er mulig. Hennes innspillinger av samtlige Mozart-sonater har høstet internasjonal anerkjennelse, så vel som innspillingen på hammerklaver med broren, cellisten Ernst Simon Glaser, med verk av Schubert og Schumann. CD-en Lyrical Travels with Edward Grieg fra 2007 har også fått stor internasjonal oppmerksomhet. (Kilde: NMH)

Publisert:

Del: