Tirsdag presenteres forestillingen Lirendreieren – en figurteateropera av Magne Hegdal – i Trikkestallen på Torshov i Oslo. Den går fire ganger i Oslo før Alladin Blå i Kristiansand står for tur.

Magne Hegdal

Utgangspunktet for Lirendreieren er en gammel vise der en lirekassemann synger om sine sorger og gleder på kunstens tornefulle veg. Teksten sier noe om kunstens kår i en hard og kommersialisert verden.

Stykkets scener er bygd ut fra de situasjonene teksten beskriver. Teksten forteller at det er et kunstnerisk kall som holder lirendreieren oppe, trass i all motgang.

Også musikken henter sitt materiale fra den gamle visen. Melodien med sin opprinnelige harmonisering varieres i alle grader over mot det ugjenkjennelige, og knyttes på forskjellig vis sammen med annet stoff. På samme måte som teksten, har også musikken et sitat fra en klassiker, nemlig Erik Satie.

Forestillingen ble først produsert i 1990 for visning på Festspillene i Bergen.

Forestillinger i Oslo, Trikkestallen på Torshov

* tirsdag 2. oktober 1330
* onsdag 3. oktober 1600
* torsdag 4. oktober 1330
* fredag 5. oktober 1330

Forestillinger i Kristiansand, Alladin Blå

* torsdag 11. oktober 1800
* fredag 12. oktober 1200

Forestillingen varer ca 30 minutter og passer for barn fra 3 år. Lirendreieren er produsert av Opera Sør i Kristiansand i samarbeid med Den Nye Opera i Bergen, og er et AdOpera! prosjekt.

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: