Trondheim Calling Song:Expo i august skal handle om salg av låter til resten av verden.

Marion Ravn, © tscsongexpo

Låtskrivercampen skjer over tre dager fra 19. – 22. august og arrangør Trondheim Calling mener den vil bli Skandinavias største.

Les også: Er det for enkelt å bli arrangør?

Stort potensial
Hensikten er å presentere låtskriving som industri for bransje og publikum, og fundamentere en tydeligere satsning på salg av låter til resten av verden.

— Dette er en næring som har fått lite oppmerksomhet sammenlignet med eksport av band og artister, men som det ligger minst like stort inntektspotensial i, sier prosjektleder Robin Jenssen.

Han mener at kjøp og salg av låter er en av musikkbransjens viktigste næringsgrener.

Låtauksjon
Under låtskrivercampen skal ti publishere/A&R’s og tjue internasjonale låtskrivere møte et tilsvarende antall norske låtskrivere, og sammen jobbe i tre dager for å skrive og spille inn nye sanger. Deltakerne settes sammen i team på fire og fire, som byttes ut jevnlig gjennom konferansen. Det endelige resultatet skal bli et stort antall låter med mange forskjellige opphavspersoner, og med norsk signatur på alle.

Campen avsluttes med en festmiddag der alle låtene spilles opp for delegater fra internasjonale plateselskaper, som får muligheten til å kjøpe rettighetene til de ulike låtene i en auksjon.

Les også: Vil samle proffene i Midt-Norge

Navn som Teddy Riley, produsent for Michael Jackson og Snoop Dogg, og Herbie Crichlow, produsent/låtskriver for blant annet Backstreet Boys og Robyn, samt publishere fra både Japan og USA er bekreftet, melder Trondheim Calling.
Marion Ravn og Mariann Thomassen er blant de norske deltagerne.

– Music Export Norway synes det er veldig spennende med det som skjer i Norge på låtskriversiden og vil gjerne være pådrivere for at både etablerte og nye låtskrivere kommer seg opp og frem internasjonalt, sier prosjektleder Helene Broch i Music Export Norway (MEN).

MEN er blant bidragsyterne til Trondheim Calling Song:Expo, sammen med NOPA, Innovasjon Norge/Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim Kommune, MiNK, Norsk Kulturråd og Kulturdepartementet.

Publisert:

Del: