Tildelingen ble offentliggjort på NOPAS sommerfest mandag.

Lars Martin Myhre. Foto: Kristin Svorte

Lars Martin Myre ble mandag kveld det 7. æresmedlem i NOPA. Utmerkelsen ble gitt under NOPAs sommerfest, melder Nopa.no

Myhre har vært medlem i NOPA siden 1986. I 1999 ble han for første gang en del av NOPAs styre, og han gikk også inn i NOPAs stipendkomite (for statens stipend og garantiinntekter for kunstnere). Styremedlem var han i to perioder, mellom 1999 og 2006 og deretter mellom 2008 og 2015.

I 2000 ble han leder for fagutvalget for populærprisene for TONOs opphavsmannspris – EDVARD-prisene. I tillegg har han har vært varamedlem i TONOs styre. Han har vært jury for NPU-prisen, og han har vært mentor for unge, fremadstormende låtskrivere.

Lars Martin Myhre er også mannen bak Havna-seminaret på Tjøme. Han var initiativtager til det første seminaret i 2004 og satt i arbeidsutvalget for Havna helt frem til 2013.

Han er ellers kjent for sitt samarbeide med Odd Børretzen. Deres NOPA-støttede album Noen ganger er det alright lå 98 uker på VG-lista og solgte i rundt 150.000 eksemplarer i 1996. Låta med samme navn ble tildelt Spellemannspris for Tidenes norske hit.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

Publisert:

Del: