Visste du at “Noen ganger er det all right” startet som underholdningsinnslag blant trebåter i Risør? Disse historiene, og mange flere, får du høre når Lars Martin Myhre er “Ukas P2-artist”. Med lang fartstid som musiker og erfaring fra mange sammenhenger tar han lytterne med gjennom sin allsidige karriere.

Lars Martin Myhre

Visste du at “Noen ganger er det all right” startet som underholdningsinnslag blant trebåter i Risør?

Den gjennoppsto som musikalsang med teatergruppe i Vestfold, før den fant sin endelige form og ble kåret til Norges hitlåt nr.1.

Eller at en trekkspillmelodi fra Kapp Verde-øyene ble transformert til teatermusikk, og deretter smøg seg inn som tema i et orkesterverk, for så å stikke fram hodet i selskap med Odd Børretzens velkjente stemme?

Disse historiene, og mange flere, får du høre når Lars Martin Myhre er “Ukas P2-artist”. Med lang fartstid som musiker og erfaring fra mange sammenhenger tar han lytterne med gjennom sin allsidige karriere.

Vi får høre storbandjazz og viser, film- og teatermusikk, verker for orkester, soloplater som egentlig ikke var planlagt som soloplater, og selvsagt eksempler fra samarbeidet med Odd Børretzen, som har gjort Lars Martin Myhres melodier til folkeeie i Norge.

Lars Martin Myhre har som soloartist gitt ut albumene “Hysj” (Via Music, 1997), “Hush” (Via Music, 1998) og “10 sanger” (Tylden & Co., 2001). Den sistnevnte hadde i hovedsak tekster av forfatteren Ingvar Hovland.

Myhre slo gjennom som musiker i Arild Nyquists gruppe Trio Tre. Han har på plate også samarbeidet med bl.a. Palle Mikkelborg, Joanna Foster, Jonathan Guy Lewis og Kvitretten.

For sitt folkekjære samarbeid med Odd Børretzen har han mottatt to Spellemannspriser.

“Ukas P2-artist” NRK P2:

*
Mandag 23. april – fredag 27. april
*
Hver dag kl. 09.30 – 10.00. Reprise kl. 19.00.
* Programansvarlig: Sigbjørn Nedland

Publisert:

Del: